Om Charlotte Højlund

Jeg er uddannet journalist, men har også en baggrund fra kontor, marketing, logistik, forsikring, børnehave, butik, indkøb, design mm. Jeg har gået på flere kunstskoler, været jordemoderstuderende over to omgange, arbejdet som poder og vaccinatør under Corona og tog en uddannelse som ST Redder (ud fra min sundhedsfaglige baggrund og stort kørekort (D, D1 og erhverv).

Over en periode på 17 år lykkedes det mig at føde hele syv børn – deraf firmanavnet MT:7.

Privat elsker jeg udeliv og er en meget habil gør-det-selv’er, der har ombygget lejligheder, huse og en enkelt landejendom gennem de seneste 25 år og dermed erhvervet mig en stor viden om byggeri, materialer, processer mv.

I 2010 deltog jeg og min familie i tv-eksperimentet på TV2, ”Ugen hvor kvinderne byttede mænd”, der blev starten til min profession som klummeskribent og gav mig en forlagsaftale på bogen ’MOAR – Sådan får du hvilepuls i hverdagen’, der blev udråbt som ’Bibel til dig, der har et, to eller syv børn!’ og meget anmelderrost.

Året efter deltog vi igen i en tv-serie på TV2, ”Vores virkelig store familie”, og i 2020 var jeg en af fire mødre, der var med i ”Mor laver porno”.

Alt jeg gør, gør jeg med hjertet, da jeg ønsker at bruge min stemme til at gøre en forskel for enten mennesker eller miljø ved at sætte fokus på ting i samfundet, der trænger til et eftersyn og en grundig debat – også selv om det betyder at sætte mig selv i spil.

Familier, kvinder, børn og unges vilkår ligger mig meget på sinde, lige som vores overforbrug af jordens ressourcer og tilsvining af samme samt ikke mindst de svageste i samfundet.

Min offentlige profil gør, at jeg i dag er en meget brugt ekspertkilde på diverse medier, både trykte og elektroniske, når man skal have en mors eller kvindes synspunkt eller råd.

Jeg arbejder flydende på engelsk i skrift og tale.