corona sociale bobler

Hvordan tæller man til 5?

Det blev jeg spurgt om fornylig, da jeg var gæst i Go’Aften i forbindelse med de nye restriktioner, der anbefaler, at man begrænser sin sociale omgangskreds til max 5 personer.
En hvad gør man så i en familie som min, der består af mig og hele syv børn samt en eksmand, som de også deler liv med, og dermed også bliver en del af min sfære, da vi begge insisterer på at både kysse og kramme vores børn?

Og jeg tilmed også har en mor, der har brug for min hjælp i forbindelse med både diverse COVID-test, hospitals- og lægebesøg?

Svaret på det er vist mest som i ”Mille, midt i slikkrigen” (en bog jeg har læst højt for mine unger mange gange): ’Jeg gør det på min måde!’

For jeg kan simpelthen ikke forestille mig, at der er nogen, der vil have mig til at vælge mellem mine børn. Vælge hvem jeg kan se og ikke se. OG så var det heller ikke sådan, jeg forstod budskabet.

Jeg forstod det som en opfordring til så vidt muligt at begrænse vores sociale omgangskreds til maximalt 5, udover ens husstand og de helt nære. Og min husstand og helt nære bliver så lidt større end de flestes. For udover de mennesker, jeg allerede har nævnt, er mine nære også min søster, hendes tre børn, min far og hans kone.

Så hvad nåede vi op på nu? Faktisk har jeg selv tabt tråden, men hvis jeg ikke tager helt fejl, er min nære kreds altså hele 16 mennesker.

”Men, har I så indført nogle begrænsninger og gjort noget anderledes nu?”, spurgte Abdel Aziz Mahmoud.

Og ja, det har vi. De tre voksne udeboende børn er selv gode til regulere det, som min ældste, Sebastian, forklarede så fint i udsendelsen, så de både kan følge deres læsegruppe og se private venner.

For de yngre hjemmeboende har vi sat en grænse på 1-2 venner. Igen så vidt det kan lade sig gøre. For den yngste på 9 har tre rigtig gode veninder, som har set hinanden hele tiden under denne pandemi, så det vil ikke give mening for mig at begrænse hendes omgangskreds til kun én eller to, når nu de tre andre ses hele tiden og altså er i samme boble.

Men vi gør, hvad vi kan. Både os herhjemme og alle andre. Og jeg er klar over, at jeg skal være ekstra opmærksom med så stor en familie, fordi jeg også godt kan gange og dermed se, at mine 16 bliver til 80, hvis de hver har fem, som bliver til 400 o.s.v.

Så nej, jeg ved ikke helt, hvordan man tæller til 5, desværre 😉